hero image mobile
hero image

Reseptbelagte medisiner

Vi deler medisiner inn i A-B og C-preparater. Vi har kun mulighet til å skrive ut C-preparater til deg. Våre leger kan skrive ut resepter til deg ved sykdom og kan hjelpe deg med å fornye resepter som har gått ut eller ferdig utlevert.

Forklaring på reseptgrupper


A-preparater

Medisinene er sterkt vanedannende, som morfinpreparater. Krever en spesiell blankett å skrives ut av din fastlege eller spesialisthelsetjenesten dersom du skulle ha behov for dette. Vi kan henvende deg videre til leger som kan skrive ut slike preparater til deg ved behov.

B-preparater
Medisinene er også vanedannende, men ikke like sterke som A-preparatene. Eks på B-preparater er paralgin forte, Imovane, valium, sobril, stilnoct. Disse skriver vi heller ikke ut.

C-preparater
Alle andre medisiner som det kreves resept for. For eksempel blodtrykksmedisin, p-piller, kortison, astmamedisin, kolesterolsenkende, antibiotika etc. Disse skriver vi ut til deg.

Preact hjelper deg raskt med resepter og fornyelser


Vi skriver mer enn gjerne ut resepter til deg på såkalte C-preparater. Dette innebærer at vi ikke skriver ut A og B-preparater (morfin, benzodiazepiner og sterke smertestillende) som forklart over. tillegg er det den enkelte legens skjønnsvurdering å skrive ut resepter mot depresjon, men her ønsker vi du følges opp tett av fastlegen med tanke på opp- eller nedtrapping.

Vi fornyer også resepter som du står på fast, f.eks stoffskiftemedisin, blodtrykksmedisin, diabetes, også materiell som stix til måling av blodsukker og apparat kan vi hjelpe med. Mange barn sliter med eksem, og trenger canoderm hudkrem for å smøres. Denne kan fåes på blå resept, dersom du har fått dette tidligere av din egen lege.

Ønsker du å snakke med en lege?

Bestill time for ny resept eller forny resepten din enkelt her

Bestill videokonsultasjon

Bestill resept

 

Birgitta Berrahau
Birgitta er en av våre mest aktive allmenleger og er med og utarbeide plussprogrammer for fysisk relaterte utfordringer i kraft av å være fysioterapeut. Birgitta er tilgjengelig for spørsmål via vår digitale legetjeneste alle hverdager.